×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

آخرین مطالب:

true
    امروز  دوشنبه - ۱ بهمن - ۱۳۹۷  
it is true
true
false


جشن های مربوط به مراسم های ازدواج از زیباترین مراسم های قوم ترکمن در استان خراسان شمالی است که همراه با رسوم خاصی اجرامی شود و گردشگران نیز اجازه بازدید از مراسم های ازدواج محلی ترکمن ها را دارند. مراسم بدین صورت است که : اول از همه موقعی که دختر مورد نظر توسط پدر و مادر و پسرانتخاب شد معمولاً دو تا از عمه های پسر همراه با هدایایی (شیرینی و روسری یا چارقت) برای عروس است به خواستگاری می روند وبا مادر دختر موضوع را در میان می گذارند تا موضوع را با دختر و پدر دختر و بعد با نزدیکانش در میان بگذارد. اگر جواب مثبت داده شد ریش سفیدهای فامیل رفته و قول و قرار عروسی را می گذارند.

سپس روزی را برای بله برون انتخاب می کنند که در آن مقدار جهیزیه، شیر بها و نحوه برگزاری جشن تعیین می شود که این مراسم را در گذشته “ایستماق” و در حال حاضر شب جواب می گویند اگر طرفین بخواهند که عروسی را به سال آینده موکول کنند؛ مراسم کوچکی برگزار می کنند و زن های فامیل و آشنا جمع شده و یک روز قبل از مراسم شروع به درست کردن شیرینی ونان ترکمنی که اصطلاحاً قاتلمه و چلپک(کویمت)گفته می شود؛ می کنند.

روز مراسم زن ها ودخترها همراه با دست زدن و خواندن آواز(لاله شاد) که در وصف عروس و داماد است، به خانه عروس می روند. آن جا نیز مراسم لاله خوانی ادامه دارد، سپس حلقه دست عروس می کنند که این کار توسط بزرگ زن فامیل یا زن داداش یا زن عموی داماد صورت می گیرد و روسری سرعروس می کنند.

تا زمان عروسی خانواده داماد موظفند که در هرعید لباس عروس را تهیه نموده و روز عید همراه با شیرینی به عروس هدیه داده می شود. این رسم را بایرام پایی می گویند. درآستانه برگزاری مراسم عروسی یک مراسم دیگر با عنوان “قوده بولمه برگزار می شود که برای عروس لباس و طلا و جواهرات وروسری وچارقت همراه با شیرنی های محلی برده می شود و هم چنین ریش سفیدهای فامیل برای تعیین شیربها و مهریه به خانه عروس می روند.

شب پیش از عروسی به نام “گنگش گیجه” یا شب مشورت نامیده می شود که افراد فامیل درخانه داماد جمع شده و برای عروسی برنامه ریزی می کنند و هر یک وظایف خاصی را بر عهده می گیرند. در سفره عقد آینه به نشانه نیک بختی، شمعدانی و لاله به معنی روشنی و طول عمر، تخم مرغ به نشانه اولاد دار شدن، سینی عاطل و باطل به علامت رفع جادو و زهر چشم، پنیر و سبزی برای دفع هوو، عسل برای سلامتی، نان به نشانه برکت، آب به نشانه صفا و خرمی، شیرینی و نقل و نبات به نشانه شیرین کامی، گردو و بالاخره کلام الله مجید به منظور برای فضیلت مجلس که در صدر سفره قرار می گیرد. مراسم جشن و پای کوبی با موسیقی خاص ترکمنی و اشعار محلی به مدت چندین روز ادامه دارد.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false